sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kevään taippari treeniä

9.4.2016
Puputreeniä ja dami/vaakkuruutua 

Tällä viikolla kävimme kahtena päivänä treenaamassa itsekseen. 
Alkuviikosta tein lyhyen pupujäljen ja pupun noutoja ja kantoa. Molemmat sujui hyvin. Pupu oli kokonaan sulatettu ja meelko isokokoinen. Ekaa kertaa Aapo kantoi hyvin pupua ja toi mulle hienosti.

Lauantaina menin hakkuu alueelle jossa oli paljon hajuja. Tein uusilla dameilla 7kpl hakuruudun. Kaikki damit löytyi ja palautui hyvin. Ei pudottelua, eikä jääty nuuskimaan peuran tai jäniksen hajuja...

Otin vielä loppuun vaakuilla (kohmeisia) kolmen vaakun ruudun. Hienosti löytyivät ja palautukset sujuivat kivasti. Vein kolmannen aika kauas ja siltikin löytyi. 
 



Uudet damit

 






1.4.2016
Ekat noutotreenit pitkään aikaan


Eilen kävimme Aapon kanssa pitkästä aikaan tekemässä noutotreeniä dameilla ja riistalla. Kastraatio haava on jo hyvin parantunut, joten uskalsin mennä.
Otin vaakun ja harakan (olivat tosin kohmeisia tällä kertaa) ja muutaman damin.
Tein ensin hakuruudun niin että laitoin kaikki sinne. Aapo tietty ekana haki linnut ja sitten damit. Aapo on hyvin sisäistänyt hakuruudun idean ja hänet on helppo lähettää hakuun uudelleen.

Aapon palautukset on parantunut huomattavasti talven aikana. Pudottelua ei paljoa ole, ja jos putoaakin kerran hän ottaa nopeasti ylös ja tuo mulle.
Aapon kanssa eniten työtä teettää kanijälki, jota alamme nyt urakalla treenaan. Ensin kanin kantoa, ja sitten lyhyttä jälkeä ensin vaikka motivoidusti.






21.3.2016
Vaakun kantoa

Eilen otimme Aapon kanssa vaakun kantoa hihnassa. Aapo ei vielä pääsee treenaamaan kunnolla, kun toipuu vielä kastraatiosta. Vaakun kanto on mielestäni tärkeä maltti ja pitotreeni. Ote kehittyy myös samalla, ja pudottelu ongelma ja liika innokuus häipyy.
Kävin myös Annikan ja Edla tollerin apuna tekemässä dami/vakkuruutua ja sitten markkeerausta. Tehtiin myös lyhyt kanijälki kanidamilla. Hienosti sujui Edlalla.











13.3.2016
Taipparikurssin aloituskerta


Tänään alkoi Pirkan nuuskujen taipparikurssi luentokerralla ja perusnoutotreenillä. Oltiin Teiskon Niemi-kapeella, jossa tehtiin perusjuttuja ja lopuksi oli nou1 ja nome B tuomari Jouni Vimpelin luento.

Ensin oli ihan luoksetuloa, ja sitten damin noutoa. Luoksetulo sujui tosi hyvin ja markkeeraus damin haku myös hyvin. Kouluttajat halusivat nähdä koirien osaamista ja kirjasivat tietoja ylös taipparikurssia varten.

Riistoista käytiin kaikki läpi. Aapoa ei tänään vaakut kiinnostanut, vaikka ne yleensä on tullut hyvin. Lokkikaan ei oikein kiinnostanut. Pupua kantoi hyvin pienen matkan, johon olen tyytyväinen, koska sen kanssa on ollut eniten työtä.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti